Format

Cases

OPMDS_OMSLAG_PAUL_SITE1
case
Format, Montage, Productie en regie
OPMDS - Op pad met de stichting
Erasmus MC - Jongeren
case
Format, Montage, Productie en regie
Erasmus MC - Jongeren
Foto gladde ijsveld
case
Format, Podcasts, Productie en regie
Annemarie Lesage - Kleine Monnik
Schermafbeelding 2022-05-25 om 13.31.31
case
Format, Montage, Productie en regie
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
omslagfoto_erasmusmc
case
Format, Montage, Productie en regie
Erasmus MC

Wil je meer weten over Formats?

Kom in contact met Nick.

Formats het kiezen van de juiste vertelvorm. Het juiste sjabloon voor je verhaal.

Formats: Kies de Juiste Vertelvorm

Formats zijn als het ware sjablonen die een verhaalstructuur bieden voor het maken van content. Ze vormen de basis voor het ontwikkelen en produceren van projecten, zoals bedrijfsfilms, aftermovies, campagnes, animaties, podcasts of radioshows.

Het kiezen van de juiste vertelvorm, oftewel het juiste format, is van essentieel belang om een succesvol programma te maken. Het format biedt namelijk niet alleen een sjabloon voor de verhaalstructuur, maar ook voor de stijl, toon en inhoud van het programma.

Het gebruik van een format zorgt voor herkenbaarheid bij het publiek en vergroot daarmee de kans op succes. Het biedt structuur en duidelijkheid voor de makers en geeft richting aan het productieproces. Bovendien maakt het de planning en uitvoering van het project efficiënter, omdat de basis al vastligt. Een goed format is niet alleen belangrijk voor de inhoud van het programma, maar ook voor de marketing en promotie ervan.Juist als deze bedoeld is als marketing tool. Het format geeft namelijk duidelijke lijn van wat het publiek kan verwachten.

Bij het ontwikkelen van een format is het dus cruciaal om keuzes te maken om welke doelgroep het gaat en hoe je deze gaat benaderen.